Tym razem z Basilikum Mozzarella
"Składniki: mleko, bazylia (1,4%), sól, podpuszczka, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Przeciętna wartość odżywcza w 100g produktu (po odsączeniu):
wartość energetyczna 1029kJ/248kcal
tłuszcz 19g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12,9g
węglowodany 1,5g
- w tym cukry 1,5g
białko 17,5g
sól 0,60g"
Ta Zottarella jest dostępna w dwóch rodzajach opakowań:
- w woreczku o pojemności 200g (125g masa sera) w postaci jednej duże kuleczki
- w kubeczku o pojemności 280g (150g masa sera) w postaci kilku małych kuleczek
Po raz kolejny miałam zachciałka na coś oryginalnego, więc znowu powstała sałatka - jak to mówi moja mama "na winie".
- 1 słoiczek marynowanych pieczarek
- 1 słoiczek kiszonych ogórków
- 2 średniej wielkości pomidorki
- 1 kubeczek Zottarella Basilikum Mozzarella
Pieczarki pokroiłam zgodnie z zasadą "małe całe duże na pół", ogórki i pomidory w kostkę. Kuleczki Zottarellii dodałam w całości. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.
Zottarella jak to mozzaralla ma swój specyficzny smak, który po prostu trzeba lubić.
Lubię bazylię i lubię mozzarellę. A połączenie obu smaków uważam za jeden z trafniejszych pomysłów. Myślę, że taka kompozycja smaków powinno również przypaść do gustu znacznej grupie zwolenników mozzarelli.
Daję 9 chociażby za mnogość możliwości wykorzystania tego produktu i za smak.
Zapraszam na kolejne wpisy i zachęcam do pozostawienia śladu swej obecności :)
Brak komentarzy
Prześlij komentarz