Jak już wcześniej wspominałam, w rodzinie jogurtów Zott Primo znajdziemy również przeznaczone dla osób nietolerujących laktozy:
Jogurt naturalny do picia:
"Składniki: mleko, żywe kultury bakterii.
Przeciętna wartość odżywcza w 100g:
wartość eneretyczna 207kJ/49kcal
tłuszcz 1,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3g
węglowodany 3,9g
w tym cukry 3,9g
białko 3,3g
sól 0,13g"
Jogurt naturalny bez laktozy:
"Składniki: mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii.
Przeciętna wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna 280kJ/67kcal
tłuszcze 3,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1g
węglowodany 3,9g
w tym cukry 3,9g
białko 4,9g
sól 0,18g"
Tymi jogurtami obdarowałam moje diabetyczki. Stwierdziły, że są to jogurty wręcz idealne dla nich. Bez cukru, bez laktozy, bez ryzyka. Mogą spokojnie zjeść i nic im nie będzie. Mówiły, że mimo dość powszechnie w ostatnim czasie, spotykanego trendu na zdrową żywność czy żywność z przeznaczeniem dla konkretnych grup i tak niekiedy ciężko dostać produkt, który byłby idealnie dostosowany dla nich. A w tym przypadku są zachwycone. W dodatku jest to jogurt naturalny więc jest neutralny i odpowiedni do obiadu, sałatki jak i do deseru czy np płatków śniadaniowych. Zaś jogurt do picia można popijać nawet zamiast herbatki w cieplejsze dni.
Obie Panie dały mu 10 więc bazując na ich opinii, również daję taką notę
Brak komentarzy
Prześlij komentarz